
1-mathcha.io: Çevrimiçi Matematik Editörü, matematik yazmanın ve paylaşmanın hızlı bir yolu
2-Quizizz: Quizizz, sınav (quiz) oluşturmak ve eğlenceli şekilde geri dönüt almak için kullanılan bir quiz aracıdır. Günlük hayatta, işte veya eğitim içerisinde kullandığımız veya gerek duyduğumuz değerlendirme işlemini eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmek için oluşturulmuş bir web platformudur.
3-Mathigon: evrimiçi öğrenmeyi her zamankinden daha etkileşimli ve ilgi çekici hale getirmek için ücretsiz araçlar, kurslar ve manipülatifler.
4-Wolframalpha: Matematiksel hesaplar yapan bilim insanlarının tercihlerinden biri olan Mathematica yazılımının geliştiricisi Stephen Wolfram’ın sahibi olduğu Wolfram Research tarafından geliştirilen bir bilgi motorudur.
5-Wordwall: Matematiği oyunlarla öğrenebileceğimiz bir web2.0 aracıdır.
6- Google Jamboard: Google tarafından geliştirilen etkileşimli tahta markasıdır. Google Apps ailesine dahildir. Resmî olarak 25 Ekim 2016’da duyuruldu. 55 “4K dokunmatik ekrana sahiptir ve çapraz platform desteği ile çevrimiçi işbirliği için uyumluluk gösterir.
https://jamboard.google.com/?pli=1
7-GeoGebra: Ders etkinlikleri, grafik çizme, geometri, iş birlikli akıllı tahta ve daha fazlası için ücretsiz dijital araçlar.
8- Infogram: İnsanları ve ekipleri güzel içerikler yaratmaya teşvik eden sezgisel bir görselleştirme aracıdır.
9-Drawİo: HTML5 ve JavaScript ile geliştirilmiş özgür ve açık kaynaklı bir çapraz platform grafik çizim yazılımıdır. Arayüzü, akış şemaları, tel kafesler, UML şemaları, organizasyon şemaları ve ağ şemaları gibi şemalar oluşturmak için kullanılabilir.
10-Pixton, StoryBoardThat: Matematik sorusu veya içerikleri oluştururken karikatür veya avatar ihtiyacınız olduğunda bu siteleri kullanabilirsiniz.
https://www.storyboardthat.com/
11-Phet: Bilim ve Matematik için Etkileşimli Simülasyonlar
12-Baamboozle: Kendi öğretim oyunlarınızı yapmanın kolay yolu. Eğlenceli sınıf oyunları.