|
||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Junior Member
|
Dün, dairedeyiz, bi telefon geliyor. E-posta gönderdiğimiz kurumlardan biri arıyor. Yapılacak olan bir sınavla ilgili bi mail. Adam diyor ki: "bize bi mailiniz gelmiş acaba sınav tarihi ne zaman." Ben de şu cevabı veriyorum doğal olarak: "Hocam zaten mailde tarih yazıyor..." cevap aynen şu: "e ben maili daha okumadım ki..."
İç seslerim: " ulan ge..z..k..lı heriiiiffffff. maili okumuyorsun da niye zahmet edip arıyorsun? mailin geldiğini biliyorsan geldiğini görür görmez telefona mı sarıldın dur şu mailde ne yazıyor acaba bi arayıp öğreneyim diye. niye açma zahmetine katlanmıyorsun...."Ya kısa bir cümle, tek bir cümle beni çıldırtmaya yetti resmen. Böyle bir cümle karşısında tek yapmak istediğim şey, aç maili oku sonra ara, deyip telefonu yüzüne kapatmak olurdu böyle bir adama. Bazı kişisel gelişimciler der ki işte efendim sakin olmalıyız, relax, olgun davranmalıyız bilmem ne. Arkadaş olmuyor ya ben böyle bi sahne karşısında telefondan elimi uzatıp adamın boğazını sıkasım geliyor napim. Ben mi çok gerginim ya siz söyleyin. Siz olsanız naparsınız böyle bir durum karşısında? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Administrator
|
Tabi engin davranmanın zararı olacağı düşünülemez muhakkak. Ama dediğiniz gibi insan olayın durumuna göre tahammülsüzlük gösterebiliyor. Ben olsam hem tepkisiz kalmaz hem de içten içe kendimi yiyip bitirmezdim. Yani uygun bir üslupla olmak üzere o durumu beni kızdıran şeyi onun da anlamasını sağlayan ifadeler sarfederdim.
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| relax, sinirli, siz olsanız |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|