Konular: 2,184, Mesajlar: 5,724, Üyeler: 880
Online: 7
Ana Sayfa

Ana Sayfa     I     Forum Ana Sayfa     I     Forum Kuralları     I     İletişim


Geri git   Genç Beyinler - Bilgi Paylaşım Platformu > SAĞLIKLI YAŞAM > Sağlıklı Yaşam Genel

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-12-2010, 14:57   #1 (permalink)
Moderator
 
Armine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oct 2010
Mesajlar: 54
Exclamation Poliomyelit aşı kampanysı

Dünya Sağlık Örgütü tarafından İl Sağlık Müdürlükleri kontrolünde düzenlenen Poliomyelit (çocuk felci) aşı kampanyası Sağlık Bakanlığımızın talimatıyla İlimiz Şanlıurfa bölgesinde 20.09.2010 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Poliomyelit (çocuk felci) bir virüs tarafından oluşturulan çok bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığıdır. Sinir sistemini istila ederek kalıcı felçlere veya ölüme neden olabilir. Her yaşta görülebilir fakat başlıca üç yaşın altındaki çocukları etkilemektedir. Virüs ağız yoluyla vücuda girerek barsaklarda çoğalır Kalabalık olarak yaşanan yerlerde ve hijyen düzeyi yetersiz olduğunda bulaşma oranı çok yüksektir. Poliomyelit (çocuk felci) hastalığının tedavisi bulunmamaktadır.

Ülkemizde 1998 yılından bu yana, Poliomyelit ya da halk arasında çocuk felci olarak bilinen hastalığa rastlanmamaktadır. Bulaşıcılık ya da başka ülkelerden taşınma yoluyla ülkemize giriş riskine karşı son olarak 2004 yılında ulusal çaplı aşı kampanyası başarı ile tamamlanmıştır.

2010 yılı Nisan ayında Dünya Sağlık Örgütü Asya bölge üye ülkesi Tacikistan'da poliomyelit (çocuk felci) hastalığı ile ilgili olarak bir salgın durumu ortaya çıkmıştır. Yaklaşık üç aylık bir çalışmadan sonra, Tacikistan’da ortaya çıkan bu salgının ülkemizi etkileme riski değerlendirilmiş ve sonuç olarak Türkiye kısmi de olsa risk bölgesinde değerlendirilmiştir.

Bu sebeple ilimizde 5 yaş altı tüm çocuklarımız, İl Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Ocakları personelleri tarafından aşılanacaklardır. Aşı, ağızdan iki damla damlatmak suretiyle uygulanacaktır.

İlimizde aşı uygulama tarihleri iki tur halinde yapılacak olup; l.Tur: 20- 26 Eylül 2010, 2.Tur: 18- 24 Ekim 2010 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Aşı Kampanyasına vatandaşlarımızın gereken hassasiyeti göstermeleri gerekmektedir.

Alıntıdır
Armine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


WEZ Format +2. Şuan Saat: 00:14.

A vBSkinworks Design

Web Stats