Konular: 2,184, Mesajlar: 5,720, Üyeler: 873
Online: 9
Ana Sayfa

Ana Sayfa     I     Forum Ana Sayfa     I     Forum Kuralları     I     İletişim

Geri git   Genç Beyinler - Bilgi Paylaşım Platformu > KİTAP DÜNYASI > Kitap Alıntıları

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-28-2011, 20:50   #1 (permalink)
Administrator

bookworm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kişisel Gelişim Hakkında Ne Biliyorsunuz?

Eminim kişisel gelişim denince ilk aklımıza gelen şeylerin, çok dar bir çerçeveden bakılarak ulaşılan sonuçlardır. Kişisel gelişim dendiğinde birçoğumuz, başarabilirim, yapabilirim, işimde ilerleyebilirim, kariyer sahibi olabilirim, evlilik hayatında mutlu olabilirim gibi daha binlerce örneğini verebileceğiniz kavramlar düşünüyoruz. Oysa bu dar bir çerçeve ile bakış açısından doğan bir sonuçtur. Kişisel gelişim insan doğduğu gün başlar, öldüğü gün biter. İnsanın hayatın her köşesinde herhangi bir konuda öğrendiği doğru ve faydalı bir bilgi kişiliğinin gelişmesinde bir adım dahi attırıyorsa o olay yada durum onun için bir kişisel gelişim objesi olmuş demektir. Bir arkadaşınızla on dakika oturup bir çay içerken yaptığınız hoş bir muhabbet size faydalı olmuş, birşeyler öğretmiş yada ufkunuzu genişletmişse bu da bir kişisel gelişimdir. Kişisel Gelişim illa bu alandaki kitap ve yayınları okumak değildir. Güzel bir film izlediniz ve oradaki sahnelerden etkilenerek hayatınızda olumlu yönde bir değişiklik yaptıysanız, işte bu sizin için iyi bir kişisel gelişim unsuru demektir. Meseleye bu açıdan bakıldığı zaman kişisel gelişimin insan hayatında daha olumlu bir etki yapacağı kanaatindeyim.
Alt 12-12-2011, 15:44   #2 (permalink)
Junior Member

türkcelal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Başlangıç olarak benim bu siteye girme sebebim diyebilirim kişisel gelişim hakkında ... Ve de sadece birkaç sayısını okuyabildiğim gençbeyin dergisinin mihenk taşlarını oluşturan ana unsurlardan biride diyebilirim...kişisel gelişim kelime anlamı benim kafamda çok geniş bir yelpazeye sahip bir kavramdır mensubu olduğum emniyet teşkilatından tutun sağlık, finans,medya, ticaret tepeden tırnağa bütün kurum ve kuruluşların daha kalifiye çalışanlarının olup daha verimli olması için temel eğitim kurumlarında ders olarak verilmedir.
Peki nedir bu bahsettiğimiz mihenk taşı : Disiplinli çalışmak doğru kaynaklardan beslenmek her zaman bir adım daha yukarı çıkmak, tırtıldan kelebek olabilmektir beyni ve vücudu beslemektir sevdiği işte en iyi olabilmek kendine ve insanlığa faydalı olabilmek için oyunu kurallarına göre oynamayı öğrenebilmektir.
Aldığım bir ihbar sonucu yazım yarım kalıyor...kişisel gelişim çalışmaları yaparak kendimi yazma konusunda geliştirebilmiş biri olsaydım anlatmak istediklerimi çok daha güzel ifade edebilirdim... Aklıma gelenleri sayfaya aktaramadım...işte yokluğu beni bu duruma düşüren kavramdır kişisel gelişim...
türkcelal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Etiketler
kişisel gelişim

Seçenekler
Stil