|
||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Administrator
|
![]() 21 yaşındayım. Hayatımın tamamı başarı olgusuna odaklı bir ortamda ve başarmak için çabalayan, telkinde bulunan insanlarla geçti. Televizyon yayınları, gazete parçaları, eğitici videolar, kitaplar, seminerler, kişisel gelişim uzmanları ve insanlar. Hepsi de sokağa yollarken 10 kez düşünecekleri çocukları, yarış atı gibi kullanmaktan ve konumlandırmaktan çekinmediler. Başarı gibi, aslında sürekliliğe bağlı bir kavramı ulaşılacak zirveymiş gibi gösterip, çocukları her başarı sonrasında koyulan yeni zirverler ile hayal kırıklığına uğrattılar. Topluma kazandırılması gereken her birey (çocuk) bu saçma yaklaşımın katı filtresine kurban gitti. Ve ortaya tatminsiz ve kendine güvensiz nesiller ortaya çıkmaya başladı. Başarısızlık fikri o kadar büyük korkular oluşturdu ki zihnimizde; başarılı gösterilenlerin ilhamlarını almaktan çekinmedik, aynı zamanda bu korku bizde derin önyargılar oluşturdu. Eldekileri garantiye almak adına elimizden ne geliyorsa yaptık. Lakin çoğu zaman önce kendimizi kandırdık. Bu kez farklı bir yol izleyip, sonuç odaklı (başarı) değil, sebep odaklı düşünerek; yapılması gerekenleri değil, düzeltilmesi gerekenleri yazmaya karar verdim. Başarısız mı olmak istiyorsunuz? Onu diyecektim ben de.
Bu yolda yürüyen herkese “başarı” dilerim. Oğulcan Orhan Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| başarı, başarının sırrı, başarısızlık, başarısızlığın yolları |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|