|
||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Moderator
|
Annie Besant
"Bitmeyen bir hayranlıksürekli bir saygı Arabistan’ın bu büyük Peygamberinin hayatını ve şahsiyetini inceleyen ve nasıl öğrettiğini nasıl yaşadığını bilen herkesin bu güçlü Peygamber için ürpertici bir saygıyla dolmaması mümkün değildir. Kitabımda söyleyeceklerimin pek çoğu çoklarının bildiği şeyler olsa da ben onları ne zaman yeni baştan okusam bu Arabistan lı Muallim için hep yeni bir hayranlık yeni bir saygı duyuyorum." Annie Besant (Hindistan’ın Bağımsızlık Mücadelesi Liderlerinden) 1932 V.D. Eratsen "Ben şahsen Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayranıyım." Emile Dermenghem "Doğrusu aranırsa Hira Dağı mağarasında meleği gördüğü günden beri geçen 20 sene dünyayı değiştirmeye kâfi gelmiş. Hicaz’ın kuru kumlarında yeni birtohum filizlendirmişti; öyle bir filiz ki Arabistan’ı uyaracak bir yandan Hindistan’a bir yandan da Bahr-i Muhite kadar uzanacaktı." George Bernard Shaw "İnsanlığın sorunlarının üst üste yığılarak nerdeyse çözülmez hal aldığı günümüzde Hz. Muhammed’e (s.a.v.) her zamankinden daha fazla muhtacız. Eğer O aramızda olsaydı bütün bunları oturup bir fincan kahve içme rahatlığı ile çözerdi." "Ben bu hayret uyandırıcı insanın hayatını inceledim. Benim görüşüme göre onu insanlığın kurtarıcısı olarak tanımamız lâzımdır." George Bernard Shaw (İrlandalı dramatist sosyalist düşünür ve 20.yüzyılın önde gelen tiyatro yazarlarından) Dr.Gustave Le Bon İslamiyet’ten daha eski dinler insanların ruhları üzerindeki hâkimiyetlerini günden güne kaybetmekte oldukları halde Hz. Muhammed’in (s.a.v.) dini bütün kudret ve hâkimiyetini muhafaza etmektedir.. Dr. Gustave le Bon (Fransız sosyolog ve amatör fizikçi) Shebol "Hz. Muhammed’in (s.a.v) insan olması itibariyle bütün insanlık muhakkak iftihar eder. Çünkü O Zât ümmî olmasıyla beraber on üç asır evvel öyle kanunlar ve esaslar getirmiş ki biz Avrupalılar iki bin sene sonra onun kıymetine ve hakikatine yetişsek en mesut en saadetli nesiller oluruz." Shebol (1927 Hukuk Kongresi Başkanı) Prf.Boswort Smith Şöyle bir göz atmakla Hz. Muhammed’in (s.a.v.) bütün vasıflarını ve kahramanlıklarını görmek mümkündür. Bunlardan bazıları Peygamberliğinin ilk günlerinde ve bazıları da peygamberliğinden sonra olmuştur. Eşsiz mucizeleri gördüğüm zaman O’nu rütbe bakımından insanların en büyüğü ve en yücesi olarak mütalaa ediyorum. Hatta insanlık O’nun bir benzerini görmemiş ve görmeyecektir de..." Prof. Bosworth Smith 1874 Londra
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Moderator
|
John Davenprot
"Meşhur Peygamberler fatihler arasında tarih-i hayatı; Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Tarihi gibi en ince teferruatına kadaren mevsuk şekilde kayıt ve zapt olunan bir kimse gösterilemez." John Davenport (Ingiliz bilgin) Alphonse Marie Louis de Lamartine "Şayet gayenin büyüklüğü vasıtaların küçüklüğü ve neticenin azameti insan dehasının üç ölçüsü ise modern tarihin en büyük şahsiyetlerini bile Muhammed’le (s.a.v.) kıyaslamaya kim cesaret edebilir. O şahsiyetlerin en meşhurları ancak maddi kuvvetler kurdular. Hâlbuki O (sav) orduları hukuk sistemlerini imparatorlukları kavimleri hanedanları ve dünyanın üçte biri üzerindeki milyonlarca insanı harekete geçirdi." Alphonse Marie Louis de Lamartine (Fransız Tarihçisi) Prof.Dr.Michael Hart Tarihteki Yüz Büyük İnsan adlı kitabıyla bütün dünyada yankılar uyandıran Amerikalı bilim adamı Prof. Michael Hart’a kitabın ilk yayınlandığı tarihten on yıl sonra Kahire’de çağırıldığı bir ödül töreninde El-Ahram Gazetesi muhabirlerince sorulan; kitabınızın yayınlanmasının üzerinden 10 yıl geçti neredeyse.‘100 ünlü Adam’ adlı kitabınızda birinci yeri Hz. Muhammed’e (s.a.v.) ayırmıştınız hâlâ bu görüşünüzde ısrarlı mısınız? şeklindeki soruya şu cevabı vermişti: "Bu ünlülerin ilk listesi. Bu sayı 200-300’e bile çıkarılsa Hz. Muhammed’in (s.a.v.) listenin başındaki yeri sabittir. Ben ünlüleri incelerken bazı sabit kriterler ortaya koydum. Bunlardan biri de ünlülerin insanlık tarihinde bıraktıkları geniş ve derinlemesine izlerdir. Benim ünlülerin en ünlüsü olarak Hz. Muhammed’i (s.a.v.) tercihim ise O’nun hem peygamberliği hem de dinî ve dünyevî seviyede fevkalade başarılı olmasıdır. İnsanlık ahlâkı felsefî ve hukukî olarak İslâm’dan daha mükemmel bir din görmemiştir. Hz. Muhammed (s.a.v.) ’in vefatından sonra da İslâm dünyanın doğusunda ve batısında yayılmaya devam etti. Dünyada hâlâ birçok insan kalpleriyle ve akıllarıyla İslâm’a yöneliyor. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) davet ettiği din 14 yüzyıl önce medeniyetin ve kültür merkezlerinin dışındaki bir bölgede doğmuştu. Ve zor şartlar altında yol aldı. Buna rağmenİslâm dünyanın her yönüne yol buldu. Ve inanıyorum ki Hz. Muhammed (s.a.v.) gibi her yönüyle mükemmel bir insan bir daha gelmez." Thomas Carlvle Kral ve vezirler gibi azamet ve debdebe perdeleriyle gizlenmiş değildi. Kendi hırkasını kendi yamalar kendi ayakkabısını kendi tamir ederdi. Harbe gider ashabı ile istişare eder emirlerini onlarla beraber verirdi. Nasıl bir insan olduğunu her yönü ile kavminin bilmesi için böyle yaptı. Ona artık siz ne isterseniz öyle deyiniz. Dünya’da taç ve ihtişam sahibi hiçbir imparatora yamalı bir hırka içindeki bu insan kadar hürmet ve itaat edilmemiştir. Yirmi üç yıllık dünya imtihanı gerçek bir kahraman için lüzumlu bütün unsurları taşımaktadır." "İnsanlar her şeyden daha fazla Muhammed’ e (s.a.v.) kulak vermelidir. Diğer bütün sözler onun karşısında boş sözlerdir." Thomas Carlyle (Meşhur İngiliz Düşünür)
BİLGİ GÜÇTÜR Konu sahra tarafından (06-27-2010 Saat 09:25 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Moderator
|
J.H. Lenison
"Hz. Muhammed (s.a.v) toplu halde yapılan ibadetin o muazzam gücünü tarihte ilk temsil edip gösteren insandır. Hiç şüphe yok ki çok geniş bir kıyasta İslâm’ın kudreti günde beş vakit kılınan namazın kudretinden kaynaklanmaktadır." J. H. Lenison Emotion as the basis of civilisation Lavazon " Yeni keşiflerin veyahut ilim ve irfanın yardımı ile hallolan yahut çözülmesine uğraşılan meseleler arasında bir mesele yoktur ki İslâmiyet’in esasları ile çatışsın. Kur’an-ı Kerim ve onun öğrettikleri şeyler ile fıtri kanunlar ve fenler arasında tam bir ahenk görülmektedir." Dr.Steingas "Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğruluğu faaliyeti hakikati aramadaki samimiyeti sonsuz azmi hiçbir vakit sarsılmayan imanı kendisini dinlemek istemeyenlere ezelî hakikati dinletmek yolundaki sebatı bana kalırsa bunlar O’nun o cesur ve azimkâr Peygamber’in son peygamber olduğuna en kat’i ve en emin delillerdir." Dr.Johan Wolfgang von Goethe "Hiç kimse Hz. Muhammed’in (s.a.v.) prensiplerinden daha ileri bir adım atamaz. Avrupa’ya nasip olan bütün başarılara rağmen bizim bütün kanunlarımız İslâm medeniyetine bakarak çok ek¤¤¤¤¤¤. Biz Avrupa milletleri büyük medenî imkânlarımıza rağmen Hz. Muhammed’in (s.a.v.) son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız." Johann Wolfgang von Goethe (Alman Şair ve Yazar) Dr.Lev.Nikolavevic Tolstov "Hz. Muhammed (s.a.v.) hürmet ve saygıya fazlasıyla lâyıktır." Dr. Fyodor Mikhailoviç Dostoyevski "Büyük İslâm Peygamberi Yüce Yaratıcının katına çıkıp onunla buluşmuştur. Ben Miraç’a bütün kalbimle inanıyorum." Fyodor Mikhailoviç Dostoyevski (Meşhur Rus Yazar) Lev Nikolayeviç Tolstoy (Büyük Rus Yazar)
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Moderator
|
Prof.Dr.H. Mones
"O’nun her sözü bir vecizedir." Dr.Ravmons Leronge "14 asır geçmesine rağmen Hz. Muhammed (s.a.v.) bu zamanın tek rehberi tek hidayet resulüdür." Prof. Jules Masserman "Bütün zamanların en büyük lideri Hz.Muhammed (s.a.v.) idi." Gibson "Hz. Muhammed (s.a.v.) i sevmeyenler onu yeterince tanımayanlardır." B.Smith "Büyük liderlerin hayat ve karakterleri ile yapılan eleştiriler İslâm Peygamberi için yapılamaz." Lamartine "İnsan büyüklüğü hangi ölçüyle ölçülürse ölçülsün acaba ondan daha büyük bir insan bulunur mu?" Knematirul "Herkesin itiraf etmekten çekindiği şeyi ben haykırıyorum. Hz. Muhammed (s.a.v.) hiç kimse ile kıyaslanamayacak kadar büyük bir devrimcidir..." Aleksi LAvazon " Allah tarafından gönderilmiş bir hak peygamberdir."
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|