|
||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Moderator
|
EŞHEDÜ : ŞAHİTLİK EDİYORUM , SÖZ VERİYORUM VE YEMİN EDİYORUM Kİ ; EN LA İLAHE : 1-Allah`tan başka kanun koyan hiç bir gücü kabul etmeyecek ve Allah`tan başka kendisine kulluk yapılan herşeyi reddedeceğim..! 2-Nefsimin arzu ve isteklerine tabi olmayacak , paraya , kadına ve erkeğe tapmayacak ,zevklerimin peşinden sürüklenmeyeceğim. 3-Irkçılık yapmayacak "izm"lere , ideolojilere , sentezlere ve düzenlere tabi olmayacağım.İslamdan başka tüm dünya görüşlerini ve doktirinlerini reddedeceğim..! 4-Heykele ve puta tapmayacak , putlaştırılan varlıklara itibar etmeyecek , ilahlaştırılmaya çalışılan hiç bir sahtekarı ilah olarak kabul etmeyeceğim. 5-Allah`ın dostlarını dost , düşmanlarını düşman bilecek , Allah`ın razı olmadığı hiç bir kişi , kuruluş , toplum ve toplulukla yardımlaşmayacağım. 6-İslam adına ortaya çıkan ve islamı saptıran , şeriatı inkar eden düzenin düzenbaz hocalarına , müftülerine , diyanet başkanlarına , namaz kıldırma memurlarına inanmayacağım..! 7-Makam , mevki , şan ve şöhret peşinde koşmayacak ve beni Allah`ın hükümlerine baş kaldırmaya zorlayan başta şeytan olmak üzere hiç bir varlığa aldanmayacağım..! 8-Piyasadaki fuzuli şeyhlere aldanmayacağım.Kendisine birşey sorulduğu zaman susan , konuşmayan , konuştuğundada İslamı saptıran sahtekar şeyhlere inanmayacağım. 9-Allah`tan başkasından yardım istemeyecek , kabirlerdeki ölülerden meded beklemeyecek , muskaya , muskacıya , falcıya ve gelecekten haber veren hiç kimseye inanmayacağım..! 10-Allah`tan başkasından rızık beklemeyecek ve bana nasip olarak gelecek olanlar konusunda tağutları Allah`a ortak koşmayacağım..! 11-İslama aykırı hiçbir tüzüğü kabul etmeyeceğim.İslama aykırı hiç bir kanun tarafından yönetilmeye razı olmayacağım.Hiç bir sporcuyu veya partiyi putlaştırmayacağım..! 12-İLLALLAH :: (Ya Rabbi ) Ancak senin hükmüne , kanunlarına , yani ilahlığına inanacağım.Senin kanunlarına göre hayatımı düzenleyeceğim.Senin kanunlarına göre yönetecek ve yönetileceğim.Senden başkasına kulluk yapmayacağım.Yaratıcı olarak seni tanıdığım gibi yönetici olarakta seni tanıyacağım. 13-Yaşadığım sürece senin kanunlarının yeryüzünde hakim kılınması için gayret edecek , nefsimi , malımı ve canımı Senin yolunda feda edeceğim.Sadece senin kanunlarına tabi olacağım. 14-Yaptığım her işte senin rızanı arayacak ve Senin razı olduğun kullardan olacağım. 15-VE EŞHEDÜ : Ve yine şahitlik ediyorum söz veriyorum ve Yemin ediyorum ki ; ENNE MUHAMMEDEN ABDUHU VE RASULUHU : Tüm insanlığa örnek , önder rahmet olarak gönderdiğin Nebin Muhammed (s.a.v) Senin kulun ve elçindir.Hayatım boyunca kendime yalnız O`nu önder ve örnek bilecek , O`ndan başkasını önüme katmayacağım. 16-Muhammed (s.a.v)`in Kur`anı hayatına aktardığı şekilde bende hayatıma aktaracak ; O`nun küfre karşı verdiği tavizsiz mücadeleyide kendime prensip edinip tüm davranışlarımı O`nun bize TEBLİĞ ettiği Allah`ın vahyine göre düzenleyeceğim..! __________________
|