|
||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Administrator
|
Öncelikle forumda paylaşım yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Fakat sizlerle paylaşmak istediğim önemli bir konu var. Site çalışmalarını, optimizasyonları sürekli araştırıyorum ve çoğu zaman bir çok konuda hata yaptığımızın farkına varıyorum. Bir site nasıl geliştirilir, nasıl daha kaliteli ve kullanıcıların sürekli ziyaret ettiği bir site olur, arama motorlarında hangi siteler ön plana çıkar, bir site insanlara nasıl faydalı olur? Bütün bu konulardaki araştırmalarda en ön plana çıkan konu özgün içerik arkadaşlar. Yani sitede hiç bir yerde verilmemiş, kullanıcıların kendinden birşeyler kattığı konuların verilmesidir. Bugün bütün zirvedeki paylaşım platformları özgün içeriğe sahiptir.
Her zaman özgün içerik yazamıyor olabiliriz fakat kopyala yapıştır yaparak sitelerden aldığımız konular da arşivimizi genişletir, geniş arşivin ne zararı olur ki diye düşünebilirsiniz belki. İlk zamanlar ben de öyle düşünüyordum. Ama öğrendim ki sitelerden alınmış kopyala yapıştır yöntemleri bir sitenin göreceği en büyük zararlardandır. Önce mantığımızla kendi açımızdan düşünelim. Bir yerden bir konuyu olduğu gibi alıyor ve sitemize ekliyoruz. Yani o konu başka bir sitede daha önce verilmiş. Arama motorları hem o konuyu ilk yazan siteleri hem de bizden tarih olarak çok çok önce yazmalarından dolayı zaten o siteleri ön plana çıkarıyor ve seni geri plana atıyorlar. İşe bir de profesyonal sistemler açısından bakarsak karşımıza çok acı gerçekler çıkıyor. Sürekli biryerlerden kopyala yapıştır yapan siteleri, arama motorları sandbox denilen sistemleri sayesinde filtreye alıyorlar ve bu bir sitenin düşenileceği en kötü durumdur. Daha açık ifade etmek gerekirse sistemlerin kara listesine ekleniyorsunuz ve hiç bir arama motorunda konularınız görüntülenmiyor yani insanların size ulaşması engelleniyor. Dolayısıyla yorgunluğumuz da bize kâr kalıyor. Tabi bu konuyu bir yaptırım uygulamak için değil, bu bilgiler isizinle paylaşmak için açtım. Sitemiz her zamanki gibi problemlere müsade etmeden fikirlere saygı duyan bir platformdur. Peki bu konuda ne yapılabilir. Gerçekten insanlara faydalı bir paylaşım platformu oluşturmak istiyorsak sahip olduğumuz bu güzel kategori ve bölümlere kendimizden birşeyler katabilmeliyiz. Örneğin şu anda sayın moderatörümüz superisi23 sayesinde daha etkin bir halde olan Kişisel GElişim bölümlerimizde daha özgün konular paylaşabilir konuyla alakalı insanlarla fikir alışverişinde bulunabilir ve konuları faydalı olması açısından, aydınlanmak açısından tartışmalar sürükleyebiliriz. Keza bu diğer kitap islam vs bölümlerde de böyledir. Bir süre sonra göreceğiz ki herkes kişisel bir paylaşıma girmiş, konular tartışılır hale gelmiş, ve tüm üyeler tarafından konular yorumlanabilir hale gelmiştir. Son olarak altını çizerek şunu belirtmek istiyorum arkadaşlar. Tamamen özgün içeriğe sahip olmak ve bunu istemek belki çok zor bir ihtimaldir fakat tamamen kopyala yapıştır bir sitenin de hiç bir faydası yoktur. Tabiki yine arşivlerimizde alıntı da olsa birçok konunun bulunmasının faydaları olabilir, o da özgün içerik sayesinde siteye gelen kullanıcıların siteyi dolaştıklarında o konulara ulaşması açısındandır. Kısacası özgün içerik bir sitenin kalitesinin ifadesidir... Hepinize iyi çalışmalar diliyorum...
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Senior Member
|
Çok çok haklısınız ama bazı bilgiler var ki uzmanlar tarafından kaleme alınmış ispatlanmış yazılar. Bilimsel değerleri olan yazılar birdir değiştirilemez Bize düşen konu belirleyip tartışmak ve bilimsel yazıları kullanarak bir nevi ispata gitmek.öZGÜN OLABİLMESİ İÇİNDE HERKESİN DAHA ÖNCE HİÇ KALEME ALINMAMIŞ PAYLAŞIMLARDA BULUNMAK YA DA KİŞİLERİN YAZILARINDAN YARARLANMAK çok çok güzel olur.
Bize düşen daha çok araştırmak ve günyüzüne çıkmamış fikirler üretmek. Evet sayın üyeler beyin fırtınasını gerçekleştirmek için güzel ve değişik fikirlerinizi bekliyoruz. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Administrator
|
Faydalı ve orjinal fikir üretmek çok önemlidir gerçekten de. Tüm üyelerimizden orjinal ve faydalı fikirlerini bekliyoruz.
|
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|