Konular: 2,182, Mesajlar: 5,707, Üyeler: 860
Online: 4
Ana Sayfa

Ana Sayfa     I     Forum Ana Sayfa     I     Forum Kuralları     I     İletişim

Geri git   Genç Beyinler - Bilgi Paylaşım Platformu > İSLAMİ BÖLÜM > Dinî Kıssalar ve Hikâyeler

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-27-2010, 10:31   #1 (permalink)
Moderator

sahra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart İbretlik Olay

Londra'daki caminin yeni imamı şehre gitmek için hep aynı otobüse biniyor ve çoğu zaman aynı şoföre rastlıyordu.
Birgün, bilet alırken şoför yanlışlıkla 20 "kuruş" fazla verdi. İmam efendi yanlışlığı, yerine oturup, parasını sayınca fark etti. Kendi kendine düşünmeye başladı; "20 kuruşu geri versem mi vermesem mi acaba şoföre?"
Ama içinden bir ses diyordu ki; "Bu çok küçük bir para. Şoförün zaten umurunda da değil. Otobüs şirketi için 20 kuruş ne fark eder? Bu parayı Allah'tan gelen bir hediye gibi... düşünebilirim"
İneceği durağa gelince, imam kalktı yerinden ve şoförün yanına yaklaştı. Fikrini değiştirmişti. İnmeden önce şoförün yanına sokuldu. "Sizden bilet alırken, bana 20 kuruş fazla vermişsiniz. Oturunca fark ettim" dedi ve ekledi "Buyurun paranızın süstü olan 20 kuruşu."
Şoför gülümseyerek baktı imam efendiye ve "Siz camiinin yeni imamısınız değil mi? Aslında uzun zamandır sizi caminizde ziyaret etmek istiyordum. İslam'ı öğrenmek için. Size, bilerek fazla para verdim. Nasıl tepki vereceğinizi görmek istedim."
Şoförün sözleri üzerine imam şoka girmişti adeta. İnerken nerdeyse bacaklarını hissetmiyordu. Yere yığılacakmışcasına bir direğe tutunmuş ve kendine gelmeye çalışıyordu. Bu arada, gözlerinden yaşlar dökülerek gökyüzüne baktı ve dedi ki:
"Allah'ım az daha İslam'ı 20 kuruşa satıyordum!"
Alt 10-30-2010, 22:06   #2 (permalink)
Moderator

mertmete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Vayy be ... Çok ince bir çizgi işte ...
mertmete isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil