Konular: 2,182, Mesajlar: 5,706, Üyeler: 859
Online: 3
Ana Sayfa

Ana Sayfa     I     Forum Ana Sayfa     I     Forum Kuralları     I     İletişim

Geri git   Genç Beyinler - Bilgi Paylaşım Platformu > KİŞİSEL GELİŞİM > Çocuk Eğitimi ve Psikolojisi

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-04-2010, 12:31   #1 (permalink)
Moderator

sahra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çocuktan anne babaya öğütler!

Çocuktan anne babaya öğütler!
• Bana her istediğimi verme. Bazen neler koparabileceğimi görmek için isterim.
• Emredip durma, emretmek yerine tavsiye edersen daha çabuk yaparım.
• Benden neler istediğine dair fikrini değiştirip durma, bir karar ver ve ona sadık kal.
• Sözünü tut iyide kötü de olsa tut. Bir ödül söz verdiysen onu alayim, ceza ise vaad ettiğin, onu da uygula
• Beni başkaları ile karşılaştırma, hele kardeşlerimle asla. Benim daha iyi ve akıllı oldugumu söylersen öbürü alınır. Kötü ve aptal olduğumu söylersen ben incinirim.
• Bırak kendim başarabildiğim kadar yapayım. Ancak bu şekilde öğrenebilirim. Benim için her şeyi sen yaparsan kendim için hiçbir şey yapmayı öğrenemem.
• Hatalarımı başkasının yanında düzeltme. Yanımızda kimse yokken anlat bana doğruları.
• Bana bağırma. O zaman benim de içimden bağırmak geliyor. Halbuki ben bağırmak istemiyorum.
• Benim önümde yalan söyleme ve seni kurtarmak için yalanlarına katılmamı bekleme. Bu sana yardım gibi gözükse de ben kendimi aşağılanmış hissediyorum.
• Yanlış bir iş yaptığımda bana niçin yaptığımı sorup durma, bazen bilmiyor olabilirim.
• Yanıldığın zaman hatanı kabul et. Bu durum senin hakkındaki düsüncelerimi zedelemez. Bilakis benim hatalarımı kabul etmemi kolaylaştırır.
• Bana arkadaşlarına davrandığın gibi davran, o zaman seninle arkadaş olabiliriz. İnsanlar akrabalar diye birbirlerine nazik olamaz değiller ya...

alinti
Alt 12-05-2010, 15:27   #2 (permalink)
Moderator

mertmete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Çok güzel öğütler... Keşke bu öğütlere tüm anne ve babalar uysa
mertmete isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks

Seçenekler
Stil