|
||||||
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Moderator
|
Çocuktan anne babaya öğütler!
• Bana her istediğimi verme. Bazen neler koparabileceğimi görmek için isterim. • Emredip durma, emretmek yerine tavsiye edersen daha çabuk yaparım. • Benden neler istediğine dair fikrini değiştirip durma, bir karar ver ve ona sadık kal. • Sözünü tut iyide kötü de olsa tut. Bir ödül söz verdiysen onu alayim, ceza ise vaad ettiğin, onu da uygula • Beni başkaları ile karşılaştırma, hele kardeşlerimle asla. Benim daha iyi ve akıllı oldugumu söylersen öbürü alınır. Kötü ve aptal olduğumu söylersen ben incinirim. • Bırak kendim başarabildiğim kadar yapayım. Ancak bu şekilde öğrenebilirim. Benim için her şeyi sen yaparsan kendim için hiçbir şey yapmayı öğrenemem. • Hatalarımı başkasının yanında düzeltme. Yanımızda kimse yokken anlat bana doğruları. • Bana bağırma. O zaman benim de içimden bağırmak geliyor. Halbuki ben bağırmak istemiyorum. • Benim önümde yalan söyleme ve seni kurtarmak için yalanlarına katılmamı bekleme. Bu sana yardım gibi gözükse de ben kendimi aşağılanmış hissediyorum. • Yanlış bir iş yaptığımda bana niçin yaptığımı sorup durma, bazen bilmiyor olabilirim. • Yanıldığın zaman hatanı kabul et. Bu durum senin hakkındaki düsüncelerimi zedelemez. Bilakis benim hatalarımı kabul etmemi kolaylaştırır. • Bana arkadaşlarına davrandığın gibi davran, o zaman seninle arkadaş olabiliriz. İnsanlar akrabalar diye birbirlerine nazik olamaz değiller ya... alinti
|
![]() |
| Bookmarks |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|